De grote voordelen van WordPress

 In Blogs

WordPress wordt bijna in elke industrie gebruikt voor het ontwikkelen van websites. Denk aan techbedrijven, mediagiganten en overheidsinstanties. Bedrijven zoals CNN, The Walt Disney Company en Sony hebben allemaal hun website draaien op dit WordPress CMS-systeem. En ook Nederland doet hieraan mee. Kijk maar naar de websites van D66 en Tele2, om er maar een paar te noemen. Het is niet zo vreemd als je naar de cijfers kijkt. Het bedrijf is marktleider met een CMS-marktaandeel van 64%. Dit is dan ook de reden dat Solid-Webdesign, dit systeem gebruiken voor de ontwikkeling van unieke gepersonaliseerde websites voor onze klanten.

Onder ondernemers duikt nogal eens de vraag: ‘Waarom WordPress’ regelmatig op. Vandaag de dag bestaan de twijfels rondom WordPress nog steeds vanwege misvattingen. Het zou bijvoorbeeld niet goed beveiligd zijn, de plug-ins zouden onbetrouwbaar zijn en het zou maar beperkte mogelijkheden bieden voor ontwerp op maat. Vreemd, omdat Solid Webdesign toch al jaren maatwerk websites ontwikkelt voor haar klanten, met elke keer een ander design. Hier kunt u de ontwerpen bekijken.

Lage opstartkosten

WordPress is het populairste open source systeem voor het bouwen en beheren van websites, ontwikkeld vanuit de achterliggende idee van toegankelijkheid, gebruiksgemak en prestaties. Bijdrages aan het open source systeem worden over de hele wereld geleverd en maken zo online publicaties en modules voor iedereen toegankelijk omdat het gebruik van dit CMS volledig gratis is.

Hoewel het inderdaad mogelijk is om WordPress gratis te gebruiken omdat het een open source systeem is betekent dit niet dat je gratis een website kunt laten maken in WordPress door een bureau. Zie het als bouwstenen die in elkaar gezet moeten worden en dat vraagt om kennis en kunde. Daarnaast zijn veel functionaliteiten te verkrijgen als plug-ins, zowel betaald als onbetaald. Betaalde plug-ins geven support wat bij gecompliceerde functionaliteiten een pré is.

Overige kosten zijn het aankopen van een domeinnaam, de SSL-beveiliging, hosting en maandelijkse updates.

Zoekmachines en SEO-vriendelijk

In WordPress ontwikkelde HTML-pagina’s zijn eenvoudig te begrijpen door zoekmachines zoals Google. De simpele architectuur maakt het voor de ‘crawlers’ eenvoudig om de website te interpreteren waardoor de technische SEO verbetert. Hiernaast biedt WordPress elementen aan om keywords, titels, kopjes, URL’s en afbeelding attributen handmatig toe te voegen en aan te passen zonder dat je in het systeem hoeft te coderen. Op deze manier is het mogelijk om iedere pagina van je website voor SEO-doeleinden te optimaliseren. Als er iets niet klopt geeft het systeem dit ook aan waardoor je niets over het hoofd ziet.

Ten slotte geeft het CMS ook de mogelijkheid om SEO plug-ins te installeren. Een bekende plug-in die wereldwijd wordt gebruikt is de Yoast plug-in waarmee je zonder moeite de metabeschrijving van de website kan aanpassen en nog veel meer op je website te optimaliseren.

Maatwerkwebsites met WordPress

Van webdesign tot het coderen van de HTML-code en de opbouw van het systeem in de back-end. Alles draait op het WordPress platform wat zich als het ware als een motor voor de website positioneert. Bij het ontwikkelen van maatwerkwebsites wordt WordPress als een Content Management systeem gebruikt waardoor het mogelijk is om aan de front-end (het uiterlijk van de website) een eigen ontwerp te geven. De lay-out van de website wordt op deze manier op basis van de markt, doelgroep, doelstellingen en huisstijl gestyled.

Gebruikservaring en responsiviteit

Bezoekers komen op je website via verschillende apparaten zoals de smartphone, desktop, laptop of tablet. Elk apparaat van merk heeft een andere maat waardoor het belang van een responsive webdesign onvoorstelbaar belangrijk is. Een voordeel van WordPress is dat het grotendeels al responsive is. Maatwerk moet wel worden bijgesteld door de ontwikkelaar. De lay-out van de ontwikkelde website kan worden aangepast op basis van de device van de bezoeker waardoor de website op alle apparaten leesbaar is. Dit zorgt niet alleen voor een gebruiksvriendelijke ervaring voor bezoekers maar is ook uitermate belangrijk voor de SEO, omdat zoekmachines nu meer dan ooit focussen op responsive design.

Meer weten?

Will je meer weten over waarom het WordPress-systeem een goede keuze is voor de ontwikkeling van een website of heb je hulp nodig bij de ontwikkeling van je website, neem dan Contact met ons op.

We vinden het leuk als je reageert

Typ hieronder uw zoekterm en druk op Enter om te zoeken