Online marketing:
zorg dat ze je vinden en zien

Wil je meer conversie op je website?
Download gratis onze whitepaper
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

online marketing

is een must.

Goed geoptimaliseerde websites genereren meer traffic.

Bedrijven die willen groeien hebben een technisch goed gebouwde en geoptimaliseerde website nodig. Online marketing in de vorm van pagina-optimalisatie, SEO, SEA, social media strategie, data-analyse, content en branding.

Je kunt
online marketing
en Google in
geen enkel opzicht
scheiden

De marketingmix, geperfectioneerd

Blauwe_Pijl_golvend

Online marketing en Google

Google is nog steeds de meest gebruikte zoekmachine. En daar zullen we dus rekening mee moeten houden. Conclusie: je kunt online marketing en Google niet los van elkaar zien.

Je wilt dat prospects, de ideale klanten, jouw bedrijf kunnen vinden. Wat je wilt is gevonden worden, conversies genereren en je omzet verhogen. Dat zijn de doelen. Maar er zijn meerdere manieren om dat te bereiken. De start is een – in SEO-technisch opzicht – ijzersterk gebouwde website. Als de website online staat, vervolgen we het traject – afhankelijk van het budget – met een goede SEO-strategie. SEO staat voor organische optimalisatie en het grote voordeel hiervan is dat het blijvend resultaat genereert. SEO, in combinatie met een gerichte social media aanpak, zet jouw website al flink op de kaart. Als er budget genoeg is vullen wij dit aan met een SEA-campagne. Ads zijn betaalde advertenties en kunnen zeer waardevol zijn, zeker in een beginperiode wanneer je site nog autoriteit moet opbouwen. Wij zijn in de meeste gevallen voorstander van een combinatie van SEO en SEA. Twee marketinginstrumenten die elkaar versterken.
Online marketing? SolidWebdesign. We zijn er voor je

Marketingdoelstellingen

SolidWebdesign is een full-service internetbureau. We bouwen niet alleen maar websites, maar kunnen indien gewenst ook het hele marketing traject aan. Dat is prettig voor de klanten; alles onder een dak. De diensten versterken elkaar en gaan voor het hoogst haalbare resultaat. Alles is afhankelijk van de individuele doelstellingen van een bedrijf of organisatie. Dat brengen we in kaart. Wanneer die doelen duidelijk zijn, ontwikkelen wij, budget gerelateerd, een online marketingplan waarmee jij maximale winst haalt.

Search Engine Optimization

SolidWebdesign richt (ook bestaande) websites SEO-proof in. We starten met een onderzoek naar zoekwoorden en zoektermen want op basis van die zoekwoorden realiseren wij pagina-optimalisatie. Welke zoekwoorden gebruikt jouw doelgroep om jouw product of dienst te vinden? Het lijkt zo vanzelfsprekend dat jij als eigenaar of marketingmanager even snel de goede zoekwoorden kan aangeven, maar het is de customer journey die het uitmaakt. De sleutel tot het gevonden worden ligt dus niet intern, maar extern. Een concurrentieonderzoek is daarom ook essentieel. Ga het wiel niet twee keer uitvinden. Wat doen jouw concurrenten? Want realiseer je dat jouw klant ook bij de concurrent komt en gewend is aan de omgeving die hoort bij jouw product(en).
Online marketing? SolidWebdesign is jouw partner.

Linkbuilding

Linkbuilding komt in het kort neer op het krijgen van goede backlinks. Voldoende relevante, externe links bepalen voor een groot deel of je website goed gevonden wordt. Een prettig voordeel is wanneer iemand linkt naar jouw website om zijn bezoekers op jou te attenderen. Maar helaas komt dat niet zo vaak voor. Je zult er dus zelf voor moeten zorgen. Dat kan deels gratis, maar voor hele interessante links moet je betalen.

Je kunt ook zelf een blogwebsite ontwikkelen van waaruit je naar je website linkt. Daarnaast zijn er vele interessante verzamelsites, fora, blogsites van waaruit gelinkt kan worden. Maar altijd moet het te maken hebben met jouw dienst of product. Ga links vanuit marketingperspectief niet meer dan een of twee keer per week verwijzen, anders vermoedt Google een tool of misbruik.

Roze_Pijl_Boven

Welke zoekwoorden
gebruikt jouw doelgroep
om jouw product
of dienst te vinden?

90% van de
social media posts
worden geplaatst
zonder enige
strategische basis.

Gouden_Pijl_golvend

De inzet van de social media

Door het inzetten van social media laat je zien dat je er bent. Blogs en nieuws posts hebben meer kans om gezien en gelezen te worden wanneer je ze deelt. Als deze informatie interessant is en waarde bevat, zullen je bezoekers jou gaan ‘volgen’ (LinkedIn, Facebook, Instagram, Twitter, Pinterest) en toevoegen als connectie of je posts ‘liken’.

Online marketing? SolidWebdesign verleent ook deze diensten.

Social Media inzet

Wat wij helaas opmerken is dat in 90% van het social media gebruik door bedrijven men ‘maar wat doet’. Ad hoc, een nieuwsbericht, het voorstellen van een nieuwe dienst of een personeelslid. Er zit meestal geen strategie achter. SolidWebdesign heeft daarom een product ontwikkeld waarmee je de social media optimaal kunt benutten met een minimum aan tijd. Wel met een strategie en gericht op het halen van je doelen.

Wat houdt zo’n product in? We bespreken met de klant wat hij de komende drie maanden wil delen met zijn doelgroep en wat dat ‘delen’ moet opleveren. Alleen maar delen heeft weinig zin. We maken een strategisch plan wat we zowel visueel als tekstueel vormgeven. We produceren de posts die twee keer per week op alle relevante media geplaatst worden. Ook schrijven wij de teksten voor de posts. Na drie maanden evalueren we de resultaten.

Typ hieronder uw zoekterm en druk op Enter om te zoeken